Антон ШИНДЕР: «Здалеку в «дев’ятку» — так красиво ще не забивав»

Переглядів 217
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Нападник, дубль якого забезпечив «Ворсклі» вольову перемогу над «Говерлою», сподівається потрапити в збірну України

— Із ужгородцями почали якось непереконливо, пропустили необов’язковий м’яч, — відзначив Антон Шиндер. — Добре, що швидко відігралися, й до перерви мали ще кілька нагод, аби вийти вперед, але підвела реалізація. На щастя, в другому таймі вдалося використати один із моментів і вирвати перемогу.

— За статистикою, «Ворскла» — лідер із-поміж усіх українських команд за м’ячами, забитими головою.

— Не можу сказати, що ми якось по-особливому відпрацьовуємо цей елемент на тренуваннях. Так виходить. Тим більше, в нас гра будується в основному через фланги з великою кількістю подач, тому й забиваємо з «другого поверху», може, більше, ніж із «першого». Із ужгородцями також варто відзначити чудовий пас із флангу. І, звичайно, перший гол став переломним у психологічному плані.

— Певне, другий гол закарпатцям — найкрасивіший у вашій кар’єрі?

— Думаю, так. Здалеку в «дев’ятку» — так красиво ще не забивав.

— В’ячеслав Грозний був незадоволений суддівством, мовляв, Арменд Даллку заслуговував на другу жовту картку.

— Чесно кажучи, не помітив якихось грубих недоліків у арбітра. Думаю, він усе судив по ділу, а якщо й пропускав незначні фоли, то футбол — контактний вид спорту, і це треба враховувати. А тренери після матчів часто піддаються емоціям.

— Яке враження справив новий президент клубу Роман Черняк?

— Ще мало з ним знайомі. Нас звозили на завод «АвтоКрАЗ», де нам його представили. Перед грою з «Говерлою» й після заходив до нас у роздягальню. Думаю, він буде з кожним зустрічатися, й тоді можна буде говорити про якісь конкретні враження. Але в будь-якому разі це великий плюс для команди, ще має позитивно позначитися на майбутньому «Ворскли».

— Є якісь зрушення з погашенням заборгованості?

— Поки лише обіцяють. Як дізналися з останнього інтерв’ю нового президента, з нами повинні розрахуватися, щоби після нового року вийти на фінансову стабільність. Це додає оптимізму. Але на даний момент заборгованість перед нами складає чотири місяці.

— У вас попереду «Дніпро» та «Зоря». Скільки очок можете набрати в цих матчах?

— Хочемо шість, але як вийде, тяжко спрогнозувати. Побачимо за два тижні. Але спочатку треба налаштуватися на «Дніпро», з яким хочеться продовжити серію вдалих матчів, а потім вже думати про луганців.

— Чи вам на руку, що в «Дніпра» на тижні матч Ліги Європи з «Лаціо» в Римі?

— Так, це може нам допомогти. Але не думаю, що це стане вирішальним аспектом. У першому колі ми грали з «Дніпром» після «Жиліни», й, може, вони також думали, що ми втомимося й не зіграємо на повну потужність. Проте, вважаю, не виглядали гірше в фізичному плані, моментами навіть переважали суперника, на жаль, не виграли.

— Поки у вас чотири голи в чемпіонаті. Чи ставили перед собою конкретну мету, скільки хочете забити за сезон?

— Конкретну мету не ставив, але я нападник, отож повинен забивати якомога більше. Стараюся відзначитися в кожному матчі, але бажання не завжди вдається втілити в життя.

— «Ворскла» зараз увійшла в «зону Ліги Європи», вам удалося оформити дубль. Чи можна сказати: команда й ви на підйомі?

— Гра з «Волинню» нас трохи вибила з колії, а так, справді набрали непоганий хід. У двох матчах, що залишилися, постараємося взяти максимум очок.

Що вам необхідно, щоби потрапити в збірну України?

— Багато забивати, віддавати голеві передачі й бути корисним команді.

— У нашої національної команди проблеми в нападі, тож забивний нападник точно не завадить.

— Один вихід — і далі добре грати. Думаю, про збірну країни мріє кожен футболіст із українським паспортом.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.