«Дердо не заслужив на таку критику»

Переглядів 170
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Чорноморець» — «Олександрія». На 25-й хвилині Коркішко з правого флангу вривався в штрафний, зачепився за захисника і впав на газон. Мала місце симуляція, і Дмитро Кутаков даремно не покарав гравця, для якого це попередження стало би другим. Черговий суперечливий момент стався на 86-й хвилині, коли після подачі з лівого флангу Матеус переправив м’яч на дальню стійку на Татаркова, який забив. Але асистент Ярослав Трехліб чітко зафіксував офсайд, і це взяття воріт було правильно відмінене.

«Сталь» — «Говерла». Олександр Дердо не заслужив на таку критику. Арбітр і його асистенти провели матч на хорошому рівні, хоча моментів було достатньо — особливо в другому таймі, коли суперники багато боролися, і в результаті заробили на двох сім попереджень. Але перший момент виник ще до перерви, на 30-й хвилині, коли в штрафному «Говерли» м’яч від землі пот­рапив у живіт, а потім у руку Гончару. Дердо справедливо не призначив 11-метровий, хоча, можливо, добре і не бачив цей епізод. У будь-якому разі м’яч був неочікуваний і Гончар навмисно не грав рукою. На 58-й хвилині вже закарпатці забили: після подачі з правого флангу м’яч відскочив від землі, і Сергійчук плечем далі його переправив на Ягодінскіса, який поцілив у ворота, але зробив це з положення поза грою, що чітко зафіксував асистент Леонід Ярмолинський. За хвилину Дердо правильно призначив 11-метровий, коли Ягодінскіс необачно зіграв рукою у штрафному. Найбурхливіші емоції викликав незарахований гол «Говерли», яка атакувала правим флангом, після удару Гончара м’яч потрапив Вороніну в притиснуті до тулуба руки, відскочив до Ягодінскіса, і той поцілив у ворота. Треба було визначити: Сергійчук, який перебував в очевидному офсайді, пасивно поводився чи активно втручався в гру. Дійсно, якби футболіст просто був у офсайді, то це не порушення. Але арбітри правильно розібралися в моменті, адже Сергійчук зробив два кроки назустріч м’ячу і пропустив його між ногами, дезорієнтувавши голкіпера. Ситуація непроста, але суддівська бригада з честю з неї вийшла, і була права.

«Металіст» — «Ворскла». Олександр Іванов правильно призначив 11-метровий за відвертий фол Бобка проти Хльобаса.

«Олімпік» — «Волинь». Гра проходила у складних кліматичних умовах на слизькому полі. Було достатньо боротьби, але вона не була грубою. На диво, Ярослав Козик не показав жодного попередження, і був десь правий, хоча на 76-й хвилині мав би покарати за симуляцію Сергія Кравченка, який, відчувши дотик суперника, банально завалився на газон і «малював» 11-метровий.

«Карпати» — «Дніпро». До Анатолія Абдули немає претензій. Єдине — на 73-й хвилині Лаштувка, ліквідуючи небезпеку, десь на лінії карного зіграв по-волейбольному. Львів’яни активно апелювали, ніби це було за межами карного. Але асистент на це не зреагував, і арбітр з цим погодився.

«Динамо» — «Зоря». Юрій Можаровський підтримав свій високий рівень, нехай Юрій Вернидуб після гри і скаржився на суддівство. Тренер луганців нарікав, що арбітр свистів в один бік, але на 40-й хвилині було падіння Ярмоленка, який з надією подивився на Можаровського, але той показав грати далі. Щодо карток, то всі шість попереджень, які заробили гравці «Зорі», по ділу.

X