Дмитро БЕЗОТОСНИЙ: «На «Динамо» вийдемо лише з думками про перемогу»

Переглядів 178
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Голкіпер «Чорноморця» — про останні ігри у чемпіонаті та протистояння в рамках Ліги Європи

— Дмитре, «Чорноморець» упродовж останніх шести турів не знає гіркоти поразок у першості. Роблю висновок, що ваша команда набрала обертів?

— Як можна говорити про це ствердно, якщо досі час од часу виникали дов­гі паузи у чемпіонаті? З іншого боку, перерви йдуть нам на користь, адже маємо вдосталь часу, щоби відпочити, проаналізувати попередні матчі. Важливо працювати над помилками, котрі в минулому завдали неприємностей команді.

— Коротка лава запасних наразі не заважає здобувати результат?

— Потрібно задовольнятися тим, що маємо у своєму розпорядженні. Роман Йосипович, звісно, бажає розширити склад, покращити комплектацію. Я ж тут, здається, нічим не можу допомогти. До того ж, не забувайте, що не кількість має значення, а якість. Кожен із гравців, які виходять на поле посеред зустрічі, обов’язково підсилює гру.

— Звитяга над «Ворсклою» матиме вплив на зустріч у рамках Ліги Європи із загребським «Динамо»?

— Звичайно, що перемоги окрилюють футболістів. Відповідно наш колектив із хорошим настроєм має підійти до поєдинку проти хорватів. Сподіваюся, що сил після перемоги над полтавцями вистачить для того, щоби гідно виступати з «біло-синіми». У фізичному плані, гадаю, ми непогано підготувалися.

— Можете порівняти рівень динамівців з 9 українським чемпіонатом?

— Я не вважаю, що в Лізі Європи можуть грати посередні чи взагалі якісь слабкі клуби. У нашій групі — всі тріумфатори своїх національних змагань: і ПСВ здобував золоті медалі в країні, й «Лудогорець», і «Динамо». Відтак їх складно порівнювати за силою з нашою першістю. Ми ж, у свою чергу, таким не можемо похизуватись.

— Перший двобій на виїзді завершився позитивним підсумком для одеситів. Можна стверджувати, що гра перед рідними вболівальниками в Південній Пальмірі сприятиме позитивному для нас результату?

— Відбудеться матч — кожен зрозуміє, як насправді все було. Навіть уявляти собі не хочу, що бувають прості чи прохідні поєдинки. Тим більше, коли складатимеш конкуренцію на полі чемпіону Хорватії. Перемога в Загребі залишиться для історії, нині ж зобов’язані забути її та думати про наступне протистояння з «Динамо». Щодо цього не можу детальніше коментувати. Не слід забігати вперед. Можу вас лише запевнити, що одеситів очікуватиме добротна та бойова гра. Ситуація в групі така, що кожному потрібна перемога. Тому не варто очікувати, що «картаті» приїдуть відбувати номер.

— Для виходу з групи, скоріше за все, потрібно виграти всі зустрічі. Немає налаштування на звітний тур у ЛЄ як на матч року?

— Не знаю. Якщо зараз скажу, що цей поєдинок — найголовніший, а потім нам доведеться для виходу з групи ще перемагати, то потрібно буде ще раз говорити, що нас очікує матч року? Це питання було би доречніше, мабуть, напередодні гри з ПСВ. До цього потрібно по-іншому підходити: відповідально готуватися до кожного двобою. Якщо ж ні — нікуди команда не пройде, нізвідки не вийде, й нормального місця не посяде. Висновок тільки один: на «Динамо» вийдемо лише з думками про перемогу, щоби виконати попередньо поставлене завдання.

— На якийсь конкретний рахунок розраховуєте?

— Мені здається, будь-яка перемога — вже добре. А з яким рахунком завершиться поєдинок, не настільки важливо. Передбачати підсумок, зрозуміло, теж не хочу, тому що ніколи не говорю про речі, котрі відбудуться в майбутньому.

— У команді існує таке поняття, як розподіл навантажень між турнірами?

— Як можна про щось схоже говорити? Думаєте, в одному турнірі граємо в півсили, а в іншому — викладаємося наповну? Мета одна — грати добре щоматчу. Якщо будемо сачкувати в якихось змаганнях, то з групи не вийдемо, й наступного року можна забути про єврокубки. За пріоритетами чемпіонат України не стоїть ні вище, ні нижче європейських змагань.

— Але ж становище команди в Лізі Європи все ж гірше, ніж у вітчизняній першості…

— Так, але ще не все втрачено. Зрозуміло, що хочеться вийти з групи та подарувати всій Одесі єврокубкову весну. Над цим працює увесь клуб: од гравців до керівництва.

Євген ДЕМЯН.

X