Дмитро ХЛЬОБАС: «Позитивних емоцій мало»

Переглядів 197
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Нападник «Говерли» та молодіжної збірної України ексклюзивно для «УФ» розповів про матч із Шотландією та наступне протистояння з Північною Ірландією в рамках відбору до Євро-2017

— Дмитре, для початку поділіться першими враженнями від матчу із Шотландією.

— Перше враження — було холодно стояти та співати Гімн, адже йшов дощ. Од самої гри вражень багато: голи, моменти, картки, емоції. Коли забили, думав, що переможемо. Утім, шотландці зразу забили два…

— Як думаєте, чому не вдалося втримати перевагу? Розслабилися після вашого гола?

— Ми й не намагалися утримати рахунок. Нам не забили в хороших моментах до цього, в нас теж були відмінні можливості. Отож гра була на рівних. Спочатку нам поталанило, потім — опоненту. Хороший темп гри був: вони атакували небезпечно, на що ми відповідали взаємністю.

— Чи складно було акліматизуватися?

— Ні, не складно. Особисто я люблю грати в дощ, хлопці теж. За таких умов футбол швидший та навіть видовищніший. В Україні, бувало, десь не поливають поля. Це негативно позначається на швидкості гри.

— Усі говорили, що шотландці грають у силовий футбол. У цьому плані не поступилися супернику?

— Футбол був відкритіший, ніж в Україні: боротьба, багато підкатів і так далі. У принципі, як скрізь, але вони грають не брудно. Турки, наприклад, брудніше діють у цьому плані. Шотландія та Англія мало що виграли останнім часом, тому, думаю, що цей стиль переросли. Тим паче він уже не такий ефективний, як раніше.

— Загалом, переважають позитивні емоції, що вдалося вирвати нічию і здобути перше очко? Чи більше негативу, що не змогли нарешті перемогти?

— Позитивних емоцій мало. Не бачу, чому радіти. Узяли очко — гаразд. Але Франція… У Черкасах ми повинні були їх перемагати. Учора (розмовляли в суботу. — Є.Д.), думаю, відбулася справедлива нічия.

Що можете розповісти про наступного суперника — Північну Ірландію?

— Наразі мало що знаю, адже теорії поки не проводили. Є тільки поверхневі знання про їхню команду. Утім, уважаю, що наша збірна сильніша.

— Як проводите вільний час на теренах Великої Британії?

— Його не так багато, як здається. Переважно відпочиваємо. А так — готуємося, ясна річ.

Євген ДЕМЯН.