Франція — посередня команда

Переглядів 402
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Сергій СКАЧЕНКО, екс-гравець збірної України:

— Не думаю, що у Франції дуже зраділи тому, що їм у суперники підвернулася Україна. У них зараз немає такої потужної команди, щоби вони могли з легкою душею підходити до нашої збірної. Вони бояться нас не менше інших. На мою думку, це добре, що нам трапився такий опонент. Чим сильніший суперник, тим краще. Адже якщо не проходити французів, то на що тоді сподіватися на світовому форумі?

Якщо читати їхню пресу, то можна помітити: ЗМІ більше схильні до того, що французи безпроблемно пройдуть «синьо-жовтих». Однак я цього зрозуміти не можу. Хоча, напевне, використовують такий прийом, аби в наших футболістів трусились коліна від такого зверхнього ставлення до них.

Однак не буде недооцінки у цих протистояннях із боку «триколірних». Журналісти та вболівальники — одне, а тренери та гравці — зовсім інше. Вони прекрасно усвідомлюють, що розслабляться — програють. Вони справж­ні професіонали, тому готуватимуться серйозно.

Дідьє Дешам, скоріше за все, обере захисну тактику, більше акцентуючи своїх підопічних на контратаки. Велику увагу приділятимуть зонній та персональній обороні. Таких виконавців, як Ярмоленко та Коноплянка, навряд чи залишать без пильної опіки.

Головний тренер французів уже говорив, що рахунок 0:0 їх цілком задовольнить. Зрозуміло, що основну ставку робитимуть на зустріч на «Стад де Франс». На своїй території, очевидно, докладуть максимум зусиль, аби порадувати уболівальників виходом у фінальну частину чемпіонату світу.

Який козир нащадків Галлії? Багато говорять, що на цю роль чи не найкраще підходить Рібері. Певною мірою погоджусь, адже Франк цьогоріч справді один із головних претендентів на «Золотий м’яч». Можу ще відзначити форварда мадридського «Реала» Каріма Бензема, який також може серйозно загрожувати нашим воротам. Хоча, знаєте, в таких випадках, якщо закрити ключових людей, то можна повністю знешкодити суперника. Узяти, приміром, гру Португалії з Росією, коли Роналду в двох поєдинках просто «з’їли». Думаю, ми нічим не гірші за Росію, а Франція — не краща за Португалію. Якщо таким же чином протидіяти французам, гадаю, можна впевнено здобувати хороший результат.

Чомусь багато фахівців і аналітиків зайняли позицію, що Україна — явний аутсайдер у цій парі. Я їхньої думки не поділяю. Нині Франція — посередня команда, проти якої можна й треба грати. Кілька футболістів не можуть зробити цілу збірну значно сильнішою. Шанси цього двобою у відсотковому співвідношенні розцінюю, як 50 на 50.

Добре, що перший поєдинок відбудеться в Києві. Необхідно здобути результат на «Олімпійському», а летіти до Парижа можна з настроєм, як кажуть, відбиватися. Відтак можу з упевненістю сказати, що доля путівки розігруватиметься на наших теренах. Якщо гравці Фоменка викладуться на сто відсотків і зможуть продемонструвати всі свої найкращі якості, то саме Україна поїде до Бразилії.

X