ФРАНЦУЗИ БУЛИ СИЛЬНІШИМИ В КОНКРЕТНІЙ ГРІ

Переглядів 176
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Ігор КУТЄПОВ, екс-воротар національної збірної.

Про сумний вечір. Якщо стисло — французи були сильнішими в конкретній грі. Ось і все, я так вважаю. У чомусь обвинувачувати хлопців — сенсу не бачу.

Про склад: Безус замість Степаненка. На післяматчевій прес-конференції Михайло Іванович пояснив, що за допомогою києводинамівця він хотів організовувати контратаки, що відсиджуватися винятково в обороні у нас усе одно не вийшло би… А загалом — склад ставить тренер, він за нього і відповідає. Якщо Фоменко так вирішив, значить, були на те причини. Тобто, повторюю, ми не могли, не мали права повністю закриватися. А вийшло… вийшло так, як вийшло. Натомість французам вдавалося абсолютно все.

Про невихід навіть на хвилину Девича. По-перше, Зозуля, вважаю, в обох зустрічах відіграв пречудово — ви тільки зверніть увагу, як він чіплявся за кожен м’яч у Парижі! Він робив усе, що міг, і давав результат — навіть у Франції, де в нього єдиного в нашому нападі бодай щось виходило. По-друге, Девич останніми тижнями, будьмо відверті, відіграв не дуже вдало — це визнаю навіть я, харків’янин! По-третє, знову повторюю, Фоменко бачив футболістів безпосередньо, він знав їхню функціональну готовність.

Чи була альтернатива в Мандзюка? Так, Віталій провів не особливо вдалий поєдинок. Але ви ж бачили, що коли вийшов Гусєв, надійніше біля наших воріт не стало — візьміть бодай третій пропущений м’яч і дії Олега… Тому, ймовірно, не мали ми альтернативи. Жаль, дуже жаль, що не зіграв Федецький!

Резюме. Підкреслюю: хлопці дуже старалися. Вони майже цілий 2013-й, окрім цього злощасного матчу, провели просто бездоганно! Іще, можливо, це прозвучить банально, проте я погоджую­ся з фахівцями, котрі говорять: у нас реально молода команда, яка може вистрелити на чемпіонаті Європи-2016. Давайте не піддаватися траурному настрою! Наша трагедія — в тих двох минулорічних іграх із молдованами та чорногорцями: якби ми замість одного очка здобули тоді бодай три, тобто бодай раз виграли, нині би спокійно ганяли «товарняки».

P. S.: про майбутнього володаря «Золотого м’яча». З одного боку, Рибері виграв усе, він має кращий імідж, скромніше поводиться, з іншого ж — Роналду геніально проводить осінь, він став справжнім героєм цього плей-оф, він узагалі є виконавцем дуже яскравим, видним. Тому не знаю… Тут іще треба враховувати підкилимні ігри, які завжди наявні в подібних конкурсах: нещодавно бос ФІФА Блаттер обвинуватив Криштіану, мовляв, той більше перей­мається зачіскою, на що португалець парирував, сказавши, що не приїде на вручення «Золотого м’яча»… Вважаю, France Football зробив помилку, віддавши опитування на поталу ФІФА: раніше за «Золотий м’яч» голосували люди, не настільки заангажовані й засліплені піаром.

X