Геннадій ПРИХОДЬКО: «Кадрове питання для нас зараз найактуальніше»

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник «Гірника» поділився думками напередодні кубкового матчу-відповіді зі «Сталлю»

Геннадію Миколайовичу, в першому матчі 1/8 фіналу ваша команда розійшлася миром (1:1) зі «Сталлю». Які передчуття викликає матч-відповідь на тлі такого результату?

Думаю, нічим вас не здивую — готуємося до дуже неп-
ростого матчу. Прекрасно усвідомлюємо, що будемо протистояти команді прем’єр-ліги. Тому нам пот­рібно буде продемонструвати всі найкращі якості. А вже сам матч покаже, на якому рівні ми перебуваємо на тлі нашого суперника. Повторюся, на нас очікує дуже складна гра.

Нічийний результат першого матчу влаштовує більше дніпродзержинський клуб. Чи змусить це вашу команду демонструвати атакувальніший футбол, адже потрібно буде неодмінно забивати?

На мою думку, нічийний результат  це шанс для обох команд. Ми налаштовуємося лише на позитивний для себе результат, але вже сама гра нам покаже, як потрібно буде діяти проти такого суперника. Звичайно, що ми прагнутимемо забити.

Чи допоможе вашій команді той факт, що ви дуже добре знаєте манеру гри «Сталі», бо не раз зустрічались із нею як у першій лізі, так і в другій?

Згоден, ми їх доб­ре знаємо. Але це не означає, що не пот­рібно зосереджувати увагу на сучасному стані опонента. Ми ретельно готуємося до цього протистояння, передивившись чимало матчів за участю дніпродзержинського клубу. Однозначно  сильна команда й дуже серйозний суперник. Торік ми з ними брали участь у одному турнірі. До слова, я особисто знаю Володимира Мазяра дуже добре, переконаний, що він вимагатиме максимальної самовіддачі від своїх футболістів. У його розпорядженні зібрані хороші виконавці. Упевнений, що це буде дуже цікавий двобій. Для нас це буде чудова нагода показати свій рівень у грі з таким суперником. Цікаво буде порівняти сили представника прем’єр-ліги та клубу першої ліги.

У чому вбачаєте сильні сторони «Сталі»? Чого слід остерігатися найбільше?

Команда Володимира Мазяра дуже добре готова функціонально. Дніпродзержинському клубу притаманна риса  вміння чудово контратакувати. До того ж, не слід забувати, що опоненти також небезпечні й під час стандартних положень. Гляньте, бодай, скільки вони так забивали м’ячів цього сезону. Ось ці три, думаю, найважливіші риси «Сталі». Із іншого боку, ми намагатимемося продемонструвати і свої козирі.

Щодо вашої команди: які нині найголовніші проблеми перед важливою грою?

Скажу відверто: кадрове питання для нас зараз найактуальніше. Найголовніша проблема  майбутню зустріч пропустить наш основний нападник Артем Ситало. Безперечно, для нас це відчутна втрата в ігровому плані. Пот­рібно думати, ким його замінити. Але ж і це ще не все. До кінця сезону вибув і нападник Владислав Чечеленко, в якого травма меніску. Як бачите, два гравці нападу пропустять цей матч, тому для нас це величезна проблема. Це, власне, всі кадрові втрати перед цією грою. Сподіваюся, що всі інші хлопці будуть у лавах перед таким відповідальним матчем.

Очікуєте, що «Сталь» із перших хвилин буде грати «першим номером»?

Звичайно, бо це клуб прем’єр-ліги, тим паче, що суперники гратимуть удома за підтримки уболівальників. Думаю, перед своїми шанувальниками вони намагатимуться виступати саме в ролі «першого номера». Рахунок 1:1 доволі слизький. Подивимось, як воно вийде насправді.

Тобто, тактика втримання такого результату  не для них?

Так, думаю, вони в жодному разі не гратимуть на утримання рахунку. Вони будуть із перших хвилин намагатися взяти ініціативу у свої руки. Тим паче, знаючи Володимира Мазяра як дуже вимогливого наставника, чекаю саме такого настирного й бойового футболу від нашого суперника.

Володимир БОБИР.