Кирило КОВАЛЬЧУК: «Ми мали перемагати французів»

Переглядів 184
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Перипетіями одеського матчу поділився півзахисник «моряків»

Судячи з виразу обличчя, нульова нічия з «Олімпіком» вас засмутила. Чи не так?

— Так, не буду нічого вигадувати, скажу те, що є: ми дуже засмучені тим, що матч закінчився мировими 0:0. Я вважаю, що ми награли на перемогу, принаймні, з мінімальним рахунком, адже створили щонайменше чотири хороші моменти. Гості — лише один. Утім, нас знову підвела реалізація. У таких матчах, у зустрічах такого рангу втрачати шанси не можна. Тим більше, що за всіма компонентами ми свого суперника повністю переграли. Так, «Ліон» активно грає в офіційних матчах, а ми лише тренувалися та проводили спаринги. На зборах здобували звитяги, забивали м’ячі… У протистоянні із французами мали непоганий вигляд, отже, підготувалися до матчу добре. Мали перемагати, але, на жаль, це нам не допомогло…

— Ви добре вивчили «Ліон», але до Одеси французи привезли зов­сім не той склад, до якого ви готувалися. Чи дуже вплинуло це на дії футболістів «Чорноморця»? Мабуть, доводилося ризикувати, щоби зрозуміти, як суперник будуватиме свою гру?

— Знаєте, нехай що там кажуть, але в них усі футболісти — з ім’ям. Основний та резервний склади дуже сильні. Так, був величезний дискомфорт, адже ми дуже довго готувалися грати проти одних виконавців, а «Ліон» виставив зовсім інших. Ми дуже здивувалися цьому спочатку, але за той час, який залишався до матчу, встигли підготуватися, тренери дуже плідно попрацювали над цим. Зіграли пристойно, тож, повторюся, мали перемагати.

— Після першого тайму «Чорноморець» більше володів м’ячем, аніж до перерви, заграв трошки по-іншому… Це Роман Григорчук зробив корективи під час «антракту» чи просто призвичаїлися до гри суперника?

І перше, й друге… Ми грали вдома, тож нам конче необхідно було забивати принаймні один м’яч та перемагати. 0:0 — це також результат, він ані негативний, ані позитивний. Просто вийшло так, що протистояння ніби й не було, адже в Ліоні потрібно все робити з початку. Хоча, звичайно, гол на виїзді значно збільшить наші шанси на вихід до наступного раунду. «Ліон» не впевнений у тому, що пройде нас, отже, на нас чекає дуже цікава гра у Франції. Утрачати нам нічого, ми можемо зробити неможливе, в нас є такий досвід — пригадайте гостьові 1:0 над нідерландським ПСВ. Треба просто реалізувати свої моменти. Принаймні, один із них, і зіграти в захисті так, як і в Ейндховені чи сьогодні.

— На турецьких зборах ви заз­вичай грали по одному тайму за матч, а тут — 90 із зайвим хвилин із сильнішим суперником… Як були готові функціонально?

— Останні три матчі на зборах ми грали багато, нехай деякі матчі дограти до кінця не вдалося. У принципі, функціонально готові були нормально. Добре також, що прилетіли за тиждень до матчу, пройшли акліматизацію, відчули поле.

— Газон стадіону «Чорноморець» виглядав непогано, але здавалося, що вам дуже тяжко пересуватися полем…

— Так, я підтверджую ваші слова — поле було дуже грузьким. І якщо в першому таймі воно було сухим, то в другому, коли пішов дощ, місцями було схоже на болото. Трави майже не було. Грати було тяжче, ніж зазвичай, але я не думаю, що це якось вплинуло на реалізацію наших моментів. Треба було забивати та перемагати навіть на такому полі.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ.

X