Київський «ХІТ» — чемпіон України

Переглядів 187
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
З 28 по 30 березня в Одесі, за підтримки офіційного спонсора «Райффайзен Банк Аваль», пройшов Всеукраїнський фінал Аматорської футзальної ліги України

На цей турнір приїхали 15 команд з 15 міст — «Динамівець» (Житомир), «ФК» (Миколаїв), «Спортлідер-3» (Хмельницький), «КРІПТО» (Жовті Води), «УВС Олімп» (Кіровоград), «Княжий Ринок» (Львів), «Ріон» (Іллічівськ), «ХІТ» (Київ), «ТГО» (Одеса), «Надія» (Волинська область), «Спроба» (Нікополь), «Енергетик» (Вінниця), «Митник» (Ізмаїл), «Конкорд» (Кривий Ріг) та «Епіцентр К» (Івано-Франківськ).

За підсумками групового раунду визначилися півфінальні пари змагань: «Княжий ринок» — «Енергетик» та «ХІТ» — УВС «Олімп». У першому піфіналі львівська команда «Княжий ринок» у впертому протистоянні переграла вінницький «Енергетик» — 3:1, а у другому матчі 1/2 змагань столичний «ХІТ» здолав кіровоградський УВС «Олімп» — 2:0.

Фінальний матч між командами «ХІТ» та «Княжий ринок» став окрасою всього турніру. Численні глядачі на трибунах побачили безкомпромісну боротьбу з першої до останньої секунди. Кияни вирішили не відходити від принципів побудови своєї гри у минулих матчах і знову стартували з використанням агресивного пресингу. На 6-й хвилині Химяк підібрав м’яч, звільнився від опіки Яцишина і пробив повз ворота з 5-ти метрів. Гострих моментів було небагато, але вийти з-під пресингу львів’яни не могли. Перед самою сиреною на перерву столичній дружині вдалося забити такий важливий перший гол. Химяк прорвався в штрафний і зробив ідеальну передачу на Корнійчука, який з 3-х метрів не мав морального права не влучити у ворота.

Другий тайм відбувався за тим же шаблоном, що й перший. Медвідь і Химяк мали два моменти-близнюки, коли проривалися сам на сам лівим флангом, але обидва програли дуель воротарю. Львів’янам доводилося майже безвилазно сидіти на своїй половині поля. Після 30-ї хвилини у «Княжого ринку» почали з’являтися напівмоменти, але щоб зрівняти рахунок цього було замало. Необхідно було щось змінювати, і на 36-й хвилині «княжичі» випустили Романа Свища 5-м польовим. За хвилину до кінця Ігор Борсук поставив капітанську крапку у матчі. На останніх секундах Хлюбко мав дві супернагоди, щоб відіграти один м’яч, але не судилося.

У церемонії нагородження брали участь президент АМФУ Сергій Владико, віце-президент АМФУ Вадим Каганов і керівник Комітету аматорського футзалу Сергій Бабіков.

За підсумками турніру були визначенні кращі гравці турніру у наступних номінаціях:

Кращий воротар — Ігор Стасюк («Княжий ринок»)

Кращий захисник — Олександр Корнійчук («ХІТ»)

Кращий нападник — Олексій Пивовар («Енергетик») 

Кращий гравець — Ігор Борсук («ХІТ»).

Нагадаємо, організаторами Аматорської футзальної ліги України стали Асоціація міні-футболу (футзалу) України і Комітет аматорського, студентського та масового футзалу АМФУ. Протягом 6 місяців 980 команд з 20 областей України і більше 11 000 гравців визначали переможців своїх міст і областей.

Віталій ФЕДОРЕНКО.