Нікола Калинич: «У Флоренції на перший план вийде бажання»

Переглядів 183
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Хорватський нападник «Дніпра» поділився думками з приводу заключного поєдинку сезону проти «Фіорентини»

— Ніколо, який панує настрій у колективі напередодні матчу з «Фіорентиною»?

— Запевняю вас, із мотиваційною складовою та настроєм у нас усе гаразд. Ніякого пригніченого стану чи якоїсь розконцентрації немає. Усі працюють у звичному режимі, ніяких змін немає. Попри поразку від «Зорі» та нічийний результат із «Металістом», бойовий дух нікуди не зник, навпаки, останні невдачі ще більше розлютили хлопців, відтак до Італії ми полетимо дуже злими та з великим бажанням помститися їм за прикру поразку в Дніпропетровську. Окрім того, хотілося би піти у відпустку з переможним настроєм, й вікторія над «фіалками» може нам у цьому значно допомогти.

— Як гадаєте, чого не вистачило «Дніпру», щоби втримати перемогу над «Металістом»?

— Не знаю, нелегко сказати, чого саме не вистачило. У поєдинку з харків’янами ми грали не в притаманний для нашої команди футбол, тримаючи довгенько м’яч на своїй половині поля, а супернику необхідно було відіграватися, тому вони ризикували, йшли значними силами вперед. 45 хвилин цілком достатньо, щоби не тільки відігратися, а й кардинально змінити ситуацію на полі. «Жовто-сині» виглядали потужніше, мобільніше, весь час пресингували. Що там говорити, якщо ми створили лише один ймовірний момент, а слобожани мали їх більше. Гадаю, в такій ситуації 2:2 — хороший результат для нас.

— Тверезо оцінюючи нинішній стан «Дніпра» та останні результати, чи дніпропетровцям до снаги віддати борг команді Монтелли?

— А чому б і ні? Не можу сказати, що італійці за нас чимось сильніші. Так, в їхньому складі грають хороші футболісти, однак наші хлопці нічим не гірші. Знаю, що у серії «А» в них непогано йдуть справи, демонструють стабільні результати. У Флоренції на перший план вийде бажання: в кого його буде більше, той і переможе.

— Ніколо, наскільки взагалі дніп­ропетровцям важливо посісти саме перше місце у своїй групі? Чи все ж і друге влаштує?

— Як уже казав, ми хочемо перемогти. Це справа не принциповості, а настрою та самолюбства. Ми нічим не слабкіші за суперника, відтак хочеться їм це довести. Тим паче, досить розчаровувати наших уболівальників, котрі чекають тільки перемог. Певна річ, ніхто нам три пункти не подарує, й перше місце просто так не віддасть, тому потрібно прикласти максимальних зусиль, аби другий рік поспіль піти в ранзі переможця своєї групи. Можливо, з жеребом нам пощастить, й ми зможемо якомога далі пройти турнірною сіткою Ліги Європи.

— Якщо переходити на персоналії, кого б із гравців «Фіорентини» ви би могли виокремити?

— Дуже сильний виконавець Джузеппе Россі, який наразі є найкращим бомбардиром італійської першості. Необхідно пильно слідкувати за півзахисником Борха Валеро. Іспанець останнім часом набрав просто-таки фантастичну форму, багато забиває, є мотором атак команди. Також хороші футболісти Куардадо, Хоакін. Тобто склад у них дуже потужний. Окрім того, Вінченцо Монтелла поставив гру, налагодив ігрові зв’язки між гравцями. Таким чином, поєдинок проти флорентійців має бути цікавим і по-справжньому бойовим.

— Вивчали вже гру суперника?

— Поки що ні (розмова відбулася в четвер, 5 грудня. — Р. К.). Найближчим часом маємо вздовж і впоперек розібрати гру італійців. Час ще є, тому з теорією ознайомимося в повному обсязі.

— У якій манері твоя команда дія­тиме на «Артеміо Франкі»: оберете тактику другого номера чи гратимете з позиції сили?

— Думаю, нічого вигадувати не будемо, гратимемо у свою гру. Із використанням флангів і швидкого переходу від оборони до атаки. У нас є моторні футболісти, на кшталт Джуліано, Матеуса, Коноплянки та Зозулі. Якщо вдасться нав’язати супернику свою гру, перемога від нас нікуди не дінеться.

— Ніколо, якщо чесно, чи тяжко налаштуватися на останню гру сезону? Усе-таки відпустка не за горами…

— Про жодну розслабленість не може бути й мови, адже конкуренція в нашій команді шалена, потрібно постійно доводити, що ти гідний бути гравцем стартового складу. Наприклад, у мене із цим ніяких проблем узагалі немає. Зрештою, ми професіонали, й маємо завжди якісно виконувати свої обов’язки.

— І наостанок, ти вже планував, де проведеш відпустку?

— Я проведу свою відпустку вдома, у Хорватії. Скучив за родичами, сім’єю, батьками, друзями. Скоріше за все, увесь час перебуватиму на батьківщині.

Роман КИРІЄНКО.

X