Олександр РОМАНЧУК: «Київ, Київ, а команди зникають»

Переглядів 229
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Крайній бек «Арсеналу» поділився думками на рахунок останніх подій та становища всередині колективу

Звичайно, у даному випадку необхідно говорити з керівництвом, адже вони більше уповноважені розмовляти на такі теми, як майбутнє клубу. Однак, коли головний спонсор Олександр Онищенко відмовляється коментувати ситуацію, а спортивний директор Владислав Ващук говорить, що інформація з’явиться лише під кінець тижня, залишається «обходитись» гравцями, котрим також нічого невідомо у плані подальших перспектив.

— Олександре, які останні новини були оголошені перед командою? Вже є чітке уявлення, що чекає «канонірів» завтра?

— Ні. Те, що всі бачать у ЗМІ, те ж саме читаємо і ми. Кажуть, що сьогодні-завтра має щось вирішитися: чи спонсоруватимуть нас, чи ні. Але ніякої конкретики нам не озвучували.

— Учора вийшло поспілкуватися із спортивним директором Владиславом Ващуком, який просив зачекати до кінця тижня. Хоча раніше Владислав Вік­торович говорив про інший термін, до понеділка-вівторка. Коли востаннє ви спілкувалися із спортдиром?

— Із цього приводу спілкувалися давно, проте бачилися нещодавно, після дербі з «Динамо». Щоправда, вдалося лише привітатися із Владиславом Вікторовичем. Також був президент Головко, котрий заявив, що цей тиждень буде вирішальним. Як ви казали, спочатку термін був понеділок-вівторок, нині все перенеслося до п’ятниці. А як це має визначатися, якщо в п’ятницю уже матч у Сімферополі? Мені взагалі важко це второпати. А чи їдемо ми до Криму, нікому не відомо.

— А весь тренувальний процес відбувається у звичному режимі?

— Ну так, зараз якраз збираємось та їдемо на тренування. Після чого завжди кажуть, чи буде на наступний день. Поки є, але ще не знаю, що скажуть після тренування.

— Який взагалі настрій у команди? Можливо, у когось із партнерів є думки з приводу останніх подій.

— Настрій, зрозуміло, не найкращий. Мало є чому радіти. Розраховуємо, щоби ситуація визначилась якомога раніше. Коли справи ні туди, ні сюди, то як кажуть, не розумієш, на якому світі ти знаходишся. Важко, звичайно, це значно тисне у психологічному плані.

— На вашу думку, чого слід очікувати «Арсеналу»? Ще жевріє надія на врятування?

— Мені складно про це говорити. Я не знаю, тому що це не на нашому рівні вирішується. Цим займаються «вище», люди-мільйонери. Загалом це вже не вперше так. Залишається лише переливати з пустого у порожнє.

— Ваші партнери неодноразово заявляли, що зарплатню вже довго не виплачують, а востаннє вона була кілька місяців тому, і то частинами. Нічого не змінилось?

— Так, як дали тоді частинками, так нічого й не отримував. Сказали, що нічого й не платитимуть, поки не вирішиться питання із передачею документів.

— Не приходили думки, що арсеналівський етап підходить до кінця, а тепер потрібно замислитись над пошуком нового клубу?

— Уже сказали би, буде команда чи ні, то вже знав би, що робити. Думки такі є в голові, проте до рішучих дій не доходило. «Арсенал» ще існує, тому не хочу цим займатись.

— Отож можна говорити, що ви хочете, аби все вирішилось благополучно у київського ФК, а не забути згодом про це, як про страшний сон?

— Звісно, що хочу, щоби все нормалізувалось, фінансова стабільність з’явилася. Це допомогло би вільно працювати у своєму руслі, а не задумуватись над негараздами. Тим паче, не очікувано, що таке може відбуватись у столиці України: Київ, Київ, а команди зникають. Перед цим зникла «Оболонь», хоча потім відродилась. Тепер ось «Арсенал» лихоманить. Лише «Динамо» залишається стабільним.

Євген ДЕМЯН.

X