Остання гра буде своєрідною шаховою партією

Переглядів 179
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Віктор ДОГАДАЙЛО, заслужений тренер України.

Потрібно не забувати, що в нашій групі є визнаний лідер — збірна Іспанії, й решта команд, котрі будуть вирішувати свої завдання. Гадаю, те, що Україна розпочинає відбір домашнім поєдинком проти Словаччини, дуже добре для нашої збірної, адже хороший старт — це запорука майбутнього успіху. Тому у цьому контексті рідні стіни нам мають допомогти, щоби в подальшому рухатися з більшою упевненістю та без зайвої нервозності. Поєдинок проти Білорусі можна розглядати як дербі, адже із сусідами нам завжди складно грати, особливо з країнами пострадянського простору. Однак, враховуючи те, що наша збірна вища й за рейтингом, і за класом, перед командою стоятиме завдання взяти три пункти, хоча насправді ця зустріч для нас стане серйозним випробовуванням. Непростим для нас буде домашній матч із Македонією, який відбудеться вже за три дні після матчу з білорусами. Самі розумієте, яке навантаження випаде на футболістів, особливо в емоційному плані. Не скажу, що гравці не відчуватимуть фізичної втоми, проте в наш час практично всі навчилися грати в англійському ритмі, відтак футболісти мають бути пристосовані до такого щільного графіка. Ну а виїзд до Люксембурга з-поміж інших матчів 2014 року можна вважати найлегшим за складністю. Хоча наразі команда Люксембурга — це вже далеко не хлопчики для побиття, тому й до цього колективу має бути відповідне ставлення й повага.

Щодо березневого протистояння з іспанцями, то зрозуміло, для них це прийнятні терміни, їхній чемпіонат перебуватиме в розпалі, відтак для нас вони не найприємніший суперник у цей період, тим паче, навесні ми демонструємо далеко не найкращий футбол. Отож підопічні дель Боске матимуть певну перевагу над українцями. Однак, як на мене, якщо нам удасться без втрат пройти осінню частину, думаю, зможемо реально поборотися за очки в Іспанії. Я чудово знаю Михайла Івановича, тож можу сказати напевне — заздалегідь здаватися ми точно не будемо. Знову ж таки літню дуель із Люксембургом уважаю вдалою, адже це стане хорошою розрядкою після «Фурії Рохи» та підготовкою перед стартом надвідповідальних осінніх матчів. До білорусів ми підійдемо зі значною кількістю матчів у внутрішній першості, тож маємо перебувати у хорошій формі.

Як на мене, цей календар є прийнятним для українців, адже прийматимемо найближчих сусідів удома у вересні, коли наша команда буде збалансованою, футболісти проведуть потрібну кількість офіційних матчів і перебуватимуть у бойовому тонусі. Зі стратегічної ж точки зору два поспіль виїзди до Словаччини та Македонії, безперечно, стануть для нас непростими. Проте наша збірна повинна до цих матчів підійти з певним багажем, щоби у випадку втрати очок усе одно залишитися на безпечній відстані від переслідувачів. Остання гра буде своєрідною шаховою партією. Тоді вже дивитимемося, як збірна Іспанії вирішила свої задачі, що ми матимемо перед заключним туром, і, виходячи з нашого становища в турнірній таблиці, відповідно й визначатимемо план на матч. У будь-якому разі кінцівка нас очікує дуже непроста, й щоби обійтися без валідолу, потрібно забезпечити себе необхідним очковим запасом, який дозволить нам кваліфікуватися до чемпіонату Європи.