Роман САНЖАР: «Розраховуємо на об’єктивне суддівство»

Переглядів 187
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
У паузі між турами «Олімпік» переміг «Динамо», але наставник донеччан не хоче про це згадувати

— Спаринг з киянами в минулому, — відзначив Роман Санжар. — По ньому уже не хочу нічого говорити. Хлопці добре зіграли, проявили себе. І все. Зараз думки вже про прийдешній поєдинок з «Говерлою».

— Які вирішували кадрові проблеми?

— У нас були ушкодження у Віталія Федоріва і Мохи, яким дали паузу, аби встигли відновитися. Але на сьогодні всі хлопці, окрім Володимира Лисенка, здорові і готуються до наступного матчу.

— У перерві між турами велика увага була прикута до збірної України. Яке враження залишили матчі з кіпріотами і валлійцями?

— У першій грі тренерський штаб перевірив багатьох новачків. Думаю, зробив певні висновки. З Уельсом уже був серйозніший двобій. Є питання по грі в атаці. Думаю, і тренери, і самі футболісти це чудово розуміють. У товариських матчах результат не стоїть на першому місці, але важливо, що збірна здобула дві перемоги і не пропустила жодного м’яча. Вважаю, розбір цих зустрічей буде на позитиві.

— Могли би когось порекомендувати Михайлу Фоменку з «Олімпіка»?

— Будемо лише раді, якщо хтось із нашої команди зацікавить тренерів збірної. Але когось конкретно із підопічних не стану виокремлювати. Думаю, Михайлу Фоменку і його асистентам видніше, вони уважно стежать за чемпіонатом України, і, впевнений, нікого не пропускають повз увагу.

— Судячи зі сторони, «Говерла» непогано провела останні матчі прем’єр-ліги. Які у вас думки щодо цього суперника?

— Можу сказати, що склад ужгородців трохи видозмінився. Подивилися останні їхні матчі, і справді, вони виглядають доволі непогано: перемогли «Металіст», і, незважаючи на поразку, достойно боролися зі «Сталлю». Дніпродзержинці, яких можна назвати міцним середняком нашого чемпіонату, з великими труднощами здолали «Говерлу». Тому готуємося до непростого двобою.

— У закарпатців достатньо габаритних виконавців: зокрема, Михайло Сергійчук та Ігор Худоб’як. Це може стати для вас проблемою?

— Наскільки мені відомо, Сергійчук не зіграє проти нас, адже він дискваліфікований. А загалом, згоден, що у «Говерли» вистачає футболістів з хорошими антропометричними даними — окрім Худоб’яка, який наполегливий, здорово біжить, це і центральні захисники, які гостро підключаються до стандартів. Треба бути з ними уважними — в тому числі і з молодими гравцями, які пройшли школу київського «Динамо».

— Після попереднього туру В’ячеслав Грозний сильно розкритикував суддівство. У вас є претензії до арбітрів?

— Ми теж стикалися з некваліфікованим суддівством, до якого мали чимало питань. Але на цьому не хочеться зупинятися. Сподіваюся, ці помилки залишаться в минулому, і в неділю більше будемо говорити про футбол, ніж про арбітраж. І в цьому матчі, і в подальшому розраховуємо на об’єктивне суддівство.

— Нічия з «Говерлою» вас влаштує?

— Побачимо по грі. Але на кожен матч, незалежно від суперника, ставимо лише одну ціль — перемагати.

— В Ужгороді у вас були пам’ятні матчі?

— У прем’єр-лізі лише раз грали в цьому місті — минулого сезону. І в запеклій боротьбі перемогли — 1:0. Проте в двох домашніх матчах ми «Говерлі» поступилися. Наші команди приблизно рівні, тому налаштовуємося найсерйознішим чином. Плюс перебуваємо поруч із ужгородцями в турнірній таблиці, тож, звичайно, ця гра буде важливою для обох команд.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X