Сформувалася група рівна, але здоланна

Переглядів 171
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Андрій БАЛЬ, екс-тренер збірної України.

Про жеребкування

— Загалом, ми стали свідками нормального підсумку жеребкування для українських футболістів і вболівальників. Сформувалася рівна група, але здоланна. За новими правилами, з групи виходять одразу дві команди напряму, а третя боротиметься в плей-оф. Відтак нам немає чого нарікати на долю, яка подарувала нам таких суперників. Зізнаюся, слідкував із великою зацікавленістю, адже участь у турнірах такого масштабу завжди приковує до себе велику увагу. Тим паче, що зараз це має ще більше значення, ніж завжди. Звичайно, розмірковував над тим, із ким краще було би зустрітись, але сліпий жереб визначив по-своєму.

Про наших суперників

— Найперше, до всіх потрібно ставитися з повагою. Незалежно від того, з ким доведеться помірятися силами, українцям необхідно виходити на поле та демонструвати той футбол, у який можуть грати наші футболісти. Також хочеться сказати, що нині всі збірні суттєво додають у майстерності, тому не варто недооцінювати таких опонентів, як Люксембург. Усі ж помічають, що майже кожна команда вміє грати, чи принаймні оборонятися. Зупинятися на силі кожного опонента окремо поки немає сенсу, за цей час щось ще може змінитися. До того ж, прекрасно знаємо, що собою представляє збірна Іспанії. Виграти чемпіонат Європи та світовий мундіаль — дорогого варте. Щодо Македонії, Люксембургу, Білорусі та Словаччини також упевнений, що вони можуть створити нам чимало проблем.

Про шанси

— Не хочеться далеко забігати вперед і розповідати, що Україна безпроблемно потрапить до наступної стадії. Та в нас є чудова нагода таки стати одними з кращих у нашій групі. Для цього потрібно налаштуватися дуже добре, щоби не дати нашим опонентам відчувати себе впевнено на полі під час гри з нами. Яке місце для нас оптимальне? Як уже зазначав, зараз одразу три команди з групи продовжують боротьбу за континентальний кубок, тому будь-яка позиція, котра дозволить пройти далі, нас влаштує. Хоча краще обійтися без плей-оф. Думаю, що всі розуміють, чому.

Про збірну України

— У футболі може трапитися що зав­годно, відтак складно передбачити, що буде з нашою головною командою до початку кваліфікаційного етапу. Голов­не — уникнути травм. Основа, яка наразі формує національну дружину, до того часу лише, сподіваюся, покращить загальну взаємодію між собою. Маємо хорошу можливість згуртувати українців і вийти на новий рівень нашої збірної. Не відкидаю того, що із часом хтось із нині чинних футболістів, на жаль, завершить свої вис­тупи, однак не забуваємо про нашу талановиту молодь, яка постійно наповнювала збірну України новими ресурсами хорошого рівня.

Наостанок додам, що все в руках українських гравців і тренерського штабу. Якщо наша збірна викладатиметься на свій максимум, то, ясна річ, що маємо безперешкодно святкувати вихід із групи. А далі — побачимо.

X