Шанси «Металіста» та «Динамо» — 50 на 50

Переглядів 145
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Іван ГЕЦКО, екс-гравець національної збірної України:

— Зрозуміло, що серед усіх чвертьфінальних пар Кубка Украї­ни одноосібно виділяється протистояння «Металіста» і «Динамо». Чесно кажучи, хотілося, щоб ці команди зустрілися хоча б у півфіналі, але якщо вже жереб випав таким чином, то нічого не вдієш. Це має бути дуже хороший матч, тому що на сьогоднішній день — це дві елітні команди, причому одного рівня, тому, думаю, це буде цікава гра, яка сподобається і фахівцям, і звичайним глядачам. Від гри чекаю лише самого позитивного, головне, щоб судді не зіпсували саму гру. Адже ми розуміємо, що у такому матчі від суддівської бригади буде залежати дуже багато, тому хочеться, щоб вони не заважали. А виграє нехай той, хто буде сильнішим. Але я би сказав, що шанси — 50 на 50, і цю гру буде дуже приємно подивитись.

На мою думку, сьогодні київське «Динамо» вже не те, що було напередодні осіннього поєдинку проти «Металіста» — вони вже вийшли із тої кризової ями, в якій були. Вони зараз на досить непоганому рівні, тому надавати комусь перевагу я би не наважився. Повторюсь, що матч має бути дуже хорошим та видовищним. Це однозначно.

Потрібно також сказати і про іншу цікаву пару чвертьфіналу Кубка — поєдинок друголігового «Тернополя» та «Чорноморця». Я думаю, що одесити зроблять правильні вис­новки із минулих ігор тернополян, коли ті пройшли першолігову «Полтаву» та представника прем’єр-ліги «Ворсклу». Я добре знаю стиль гри «Чорноморця», і впевнений, що Григорчук буде використовувати усі нагоди, аби максимально наблизитись до фінального двобою у Кубку України та докладе усі для цього зусилля. Щодо «Тернополя», то їхній вихід до чвертьфінальної стадії Кубка можна також пояснити і недооцінкою з боку суперника. Крім того, свою важливу роль відіграють і їхні глядачі, вболівальники, які знаходяться на домашніх матчах команди у Тернополі. Маючи таку шалену підтримку рідних фанатів, цей дух — він вселяє мужність та сили у футболістів, і вони в буквальному розумінні біжать на футбольному полі. Вони розуміють, що на них нічого не тисне, тому їм легко грати, грати відкрито, просто та розкуто. Їм ніхто ніколи не закине, що вони програли гранду українського футболу. Тим паче, «Чорноморець», який зараз на досить солідному підйомі — команда на п’ятому місці у чемпіонаті, бореться в єврокубках. Це для футболістів «Тернополя» буде ще додатковий стимул проявити себе. В тому, що вони будуть віддавати усі сили на футбольному полі, в мене немає жодних сумнівів. У них будуть шанси, якщо «Чорноморець» десь розслабиться або недооцінить суперника. Але, повторюсь, я сподіваюсь, що одесити зроблять правильні вис­новки після Полтави і налаштуються на серйозне протистояння.