«Треба рибальські сітки, щоб зловити Бейла»

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
В’ячеслав СВІДЕРСЬКИЙ, екс-гравець «Шахтаря»:

— Гра залишила, м’яко кажучи, не найкращі враження. Думав, «Шахтар» візьме якийсь реванш за поразку від «Реала» в першому матчі  0:4, та ледве не повторив той результат, поступаючись впродовж матчу в чотири м’ячі. Проте зумів проявити характер і тричі забити. Причини поразки? Це, мабуть, зрозуміло навіть нефутбольним людям. Відсутність двох ключових захисників  Даріо Срни, капітана, одного з лідерів команди, і Олександра Кучера  не могла пройти непомітною. І не зрозуміло, чому з перших хвилин не вийшов Тайсон. Ці футболісти зараз грають значну роль у «Шахтарі». Як і Алекс Тейшейра, який узяв відповідальність на себе, коли пробивав із 11-метрової позначки, й на заключних хвилинах, коли до мінімуму скоротив відставання в рахунку й зробив поразку не такою болісною. Раніше могли посилити гру Дуглас Коста, Фернандіньо, Вілліан. Зараз великі надії в атаці покладаються саме на Тейшейру.

Не найліпшим чином зіграв бразилець Азеведо, який, судячи зі сторони, тупцював на одному місці, грав через «стіночки», допустив в обороні чимало помилок. На мій погляд, В’ячеслав Шевчук міг би надійніше проявити себе на лівому фланзі. Це футболіст із великим досвідом, який разом із збірною України пройшов випробування напруженими матчами плей-оф і виборов путівку на чемпіонат Європи. Шевчук потужно грає не лише в обороні, а й робить дуже сильні підключення до атак.

Що можна сказати про Василя Кобина? Він не має постійної ігрової практики. Безумовно, це позначається на його динаміці, попри його особисті бажання. Видно, що він не зовсім впевнено почувався, не поспішав підключатися до атак, можливо, перестраховувався. Кобин старався «закрити» свій фланг, але це непросто, коли доводиться протистояти таким висококласним виконавцям, як Криштіану Роналду та Гарет Бейл. Це тяжко для будь-якого футболіста, навіть такого, як Срна. Коли іспанці забивали четвертий м’яч, Бейл промчав, як електричка! Не знаю, хто його міг би зупинити. Треба рибальські сітки, щоб його зловити.

Із появою Тайсона гра помітно пожвавилася. Він додав, чого не вистачало донеччанам із початку гри, — швидкості виходу з оборони й креативності в атаці. Із його появою почали створюватися моменти, які хлопці використали й забили м’ячі. Був шанс відзначитися в Олександра Гладкого, але, на жаль, він його не використав. Узагалі, вважаю, в нападі «Шахтаря» спостерігаються певні проблеми. Гладкий діє на полі доволі монотонно, не вистачає йому вибухової енергії. Якщо взяти Луїса Адріано, то, може, він трохи незграбний, але додавав командної швидкості, прискорювався у вільні зони. За рахунок своєї швидкості й непоступливості створював напругу біля чужих воріт. Нехай не завжди він забивав, але, що важливо, від нього надходила серйозна гострота.

Я вболіваю й переживаю за «Шахтар», і сподіваюся, в заключному матчі групового турніру з ПСЖ підопічні Мірчі Луческу доб’ються позитивного результату.