У Фоменка шалена командна дисципліна

Переглядів 177
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Йожеф САБО, екс-тренер збірної України:

— Можу виокремити три складові гри української збірної, за рахунок яких наша команда може здолати французів у Києві. Перше: це — вражаюча командна дисципліна. Зараз у нашій збірній кожен гравець знає, куди, коли й як йому рухатися на полі. Командна злагодженість і сувора дисципліна — це такий собі козир колективу Михайла Фоменка.

Друге, як на мене, це — вміння швидко контратакувати флангами. Про наших Коноплянку й Ярмоленка вже давно говорять на Заході. Більш того, вони їм уже давно спокою не дають. І я з усією впевненістю можу сказати, що ці двоє фактично досягли рівня гравців того ж «Реала» чи «Барселони». До слова, такі футболісти довго в Україні не затримаються. Рано чи пізно, вони переїдуть грати на Захід. Тим не менше, швидкість і майстерність наших флангових півзахисників дадуть змогу якісно грати на контратаках у цьому матчі. Попри все, французам буде важко їх стримати, тож саме тут в України є певна перевага.

І, нарешті, третє: грамотна й обережна тактика, яку, певне, Фоменко обере на цей матч. І від того, як футболісти будуть її дотримуватися й виконувати, й залежатиме результат.

Певен, що тренерові нашої збірної навіть не потрібно налаштовувати чи мотивувати гравців на поєдинок плей-оф із збірною Франції. Усі й так прекрасно розуміють ціну й важливість прийдешнього протистояння. Упевнений, що на полі футболісти викладатимуться на максимумі своїх сил.

Щодо мотивації французів, то подивіться тільки, як Дешам змінив свою думку стосовно збірної України. Спершу він на всю говорив: «Нам все одно», «Ми раді»… А тепер, коли вивчив, розібрав гру нашої збірної, то й риторику свою змінив. Певне, зрозумів, що Україна — міцна команда, що має пристойних гравців, які можуть створити французам серйозні проб­леми. Утім, це — типова ситуація. Скажу вам, що там, на Заході, не надто звертають увагу на такі команди, як Україна, Грузія, Казахстан тощо.

Звісно, французька збірна має у своєму складі дуже небезпечних гравців. До Києва приїдуть футболісти світового рівня. Ті ж Рібері чи Насрі. Так, можливо, вони десь там технічніші й досвідченіші виконавці порівняно з уже згаданими Ярмоленком чи Коноплянкою, але їх теж можна стримувати. Маємо нівелювати їхню перевагу за рахунок суворої дисципліни й грамотних командних дій.

Що очікую від цього матчу? Зрозумійте, я дивлюся на речі реально, без перебільшень та ілюзій, і думаю, що перший матч у Києві завершиться внічию. Чому? Найперше, тому, що, як Дешам, так і Фоменко, виберуть украй обережний футбол. Футболісти боятимуться помилитися, гратимуть обачно, а разом із тим — не надто видовищно. Думаю, що все вирішиться в матчі-відповіді в Парижі.

X